محل تبلیغات شما

آسیب های اجتماعی انواع دارد که هر کدام ریشه در عوامل و معلول برخی کاستی ها و کم کاری های دولتی و. می باشد
برای بررسی دقیق و فهم و ارائه راهکار های جلوگیری و اصلاح  آسیب های جتماعی نخست باید تشخیص و تفکیک سازی کرد.‌.‌.‌
باید عوامل مخرب و انواع بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی شناسایی و در جهت آگاهی های عمومی گام برداشت
یکی از انواع آسیب های اجتماعی روابط نادرست و مخرب اجتماعی هست که خود ریشه در برخی دلایل دارد از جمله دلایل اساسی نبود پیوند عاطفی مناسب و رابطه صحیح  بین اعضای خانواده که خود منجر به جدایی و روی آوردن شخص به انسانهای دیگر خواهد شد
البته مسائل دیگری نیز متاثر خواهند بود از جمله آنها:مسائل و مشکلات اقتصادی،ناتوانی شخص در تشخیص روابط اجتناعی سالم و ناسالم و گرایش به روابط سالم و ارگانیک و مسائل بسیاری که اگر کمی به محتوا و اجزای درونی آسیب های اجتماعی بنگریم به خوبی می توان ریشه یابی کرد.
روابط اجتماعی ناسالم میتواند شامل:عدم احترام به اصول دیگران در روابط،تحقیر و تمسخر دیگران،بله گفتن های بیشمار،فقدان مهارت شنوندگی فعال،تقلید کردن و بسیاری مسائل دیگر خواهد بود
هر کدام را مختصرا مورد بحث قرار خواهیم داد!
عدم احترام به اصول دیگران در روابط:
 ما باید به اصول و مقررات شخصی دیگران و حد و مرز‌هایی که تعیین می‌کنند احترام بگذاریم. این انتخاب ماست که با وجود این اصول باز هم بخواهیم با آن افراد در ارتباط بمانیم یا خیر، اما قطعا حق به اصول و حریم دیگران را نداریم 
اگر فردی برای ما خط قرمزی تعیین می‌کند نخواهیم که به زور آن خط قرمز را رد کنیم. بخش دیگری از ادب یعنی اینکه اگر کسی در رابطه خود با ما اصول، مقررات و حد و مرز‌هایی تعیین می‌کند وظیفه ما احترام به آن اصول است و همینطور، آنها نیز وظیفه احترام به حریم و اصول ما را دارند. 
تحقیر و تمسخر دیگران:
هیچ انسانی دوست ندارد که مورد تمسخر یا تحقیر قرار گیرد، نه شما و نه هیچ فرد دیگری. برخی از افراد برای اینکه خود را بالا ببرند دست به این اقدام ناخوشایند می‌زنند، برخی عادت و تربیتشان بر این اساس است که دیگران را تحقیر و تمسخر کنند. تحقیر و تمسخر دیگران تاثیری بسیار منفی بر روابط ما دارد. بخش دیگری از ادب یعنی خود را بالاتر از دیگران ندیدن، دیگران را حقیر ندیدن و رعایت احترام آنها.
و اما چه کسانی با افرادی که دیگران را تمسخر یا تحقیر می‌کنند معاشرت می‌کنند؟ افرادی که اعتماد به نفس پایین و بنیان ضعیفی دارند. فردی که عزت نفس بالایی داشته باشد هیچوقت رفتار‌های منفی را تایید نمی‌کند. کسی که هوش هیجانی بالایی دارد و اخلاق مدار است، صرف‌نظر از اینکه فردی که رفتار‌های غیر اخلاقی انجام می‌دهد، از برخورد او ناراحت شود یا خیر، با رفتار‌های غیر اخلاقی برخورد می‌کند.
بله گفتن های بیشمار:
افرادی که همیشه پذیرا هستند و قدرت نه گفتن ندارند، شاید در نگاه اول می‌خواهند روابط خود را حفظ کنند، اما در نگاه عمیق‌تر آسیب جدی‌ای به روابط خود وارد کرده و موجبات قطع روابط را فراهم می‌کنند.
به علاوه بسیاری از آسیب های اجتماعی و کجروی های اجتماعی از همین بله گفتن شروع خواهد شد اگر از افرادی که مبتلا به اعتیاد یا بسیار دیگر از رفتارهای مخرب هستند سوال کنیم که یکی از اساسی ترین دلایل گرایش شما به این کجروی ها چه بوده بی شک خواهد گفت در برابر خواسته ها و تعارفات دوستان و افراد توان گفتن نه را نداشته و برای حفظ آبرو و به رخ کشیدن غرور و شجاعت از کلمه بله استفاده میکردم و همین سبب اتلاف وقت و زندگی و ندامت شده است
فقدان مهارت شنوندگی فعال:
مهارت گوش دادن فعال یکی از مهمترین مهارت‌های ارتباطی است. اگر شنونده موثر و فعالی نباشید نمی‌توانید روابط خوبی را پی ریزی کرده و آنها را حفظ کنید. مردم دوست دارند که شنیده شوند و خوب شنیده شوند. شنوندگی فعال فقط ساکت نشستن و گوش دادن نیست بلکه مهارتی است که هر انسانی باید آن را بیاموزد. حضور در لحظه، عدم قضاوت، شنیدن بیش از ۷۰ درصد گفته‌ها به صورت خالص و. همگی از ویژگی‌های شنونده فعال بودن است.
تقلید کردن:
غالبا انسان‌ها دوست ندارند که مثل خود را در کنارشان داشته باشند. چه احساسی به شما دست می‌دهد اگر ببینید که یک فرد تمام کار‌های شما را تقلید می‌کند؟ در نگاه منطقی می‌گوییم که این فرد شما را آنقدر بالاتر دیده است که می‌خواهد شبیه شما باشد، پس باید خوشحال باشید»، اما در نگاه همدلانه و همچنین، در نگاه از زاویه احساسات چنین نمی‌گوییم. مثلا، اغلب افراد دوست ندارند که وقتی وارد میهمانی‌ای می‌شوند لباسی شبیه لباس خود را بر تن دیگری ببینند (به منطقی بودن یا نبودن این خواسته کاری نداریم، صرفا از دوست داشتن یا نداشتن صحبت می‌کنیم). این یک تقلید نیست و یک اتفاق است. اما برخی از افراد عادت دارند همیشه چشم‌شان به دیگری باشد، نگاه کنند که او چه کار می‌کند، چطور راه می‌رود، چطور حرف می‌زند، چه می‌پوشد، چه فعالیت‌هایی دارد و. و همین‌ها را کپی یا تقلید می‌کنند. افرادی که از آنها کپی برداری شده است واکنش شان چیست؟ دیده شده است که متعجب می‌شوند، ناخودآگاه چندان اعتباری برای آن فرد قائل نمی‌شوند، و در شدیدترین حالت از وی فاصله می‌گیرند، زیرا آن افراد را موجب زیر سوال بردن منحصربه‌فرد بودن خود و افرادی ضعیف و فاقد خلاقیت می‌بینند. (اینجا صحبت از مد گرایی نیست، بلکه صحبت از افرادی است که همیشه از یکی از اطرافیان خود کپی می‌کنند.) خودمان باشیم، برای خود انتخاب‌هایی داشته باشیم. وقتی تنوع را حفظ کنیم، خودمان باشیم و تقلید نکنیم جذاب‌تر به نظر می‌آییم.
اینها تنها گوشه ای از روابط ناصحیح اجتماعی است که هر یک میتواند پدیده ها و آسیب های بسیار جدی به همراه داشته باشد و تاثیر بسزایی در مخرب سازی جامعه و افراد داشته باشند؛شایسته است در جهت اصلاح و جایگزین کردن روابط و قوانین اجتماعی صحیح برآمد و برنامه طولانی مدت چیده و عوامل موثر در گرایش افراد به روابط ناصحیح مورد بحث و اصلاح قرار گیرد و در جهت آگاهی های عمومی با برگزاری دوره های آموزشی و از این حیص برنانه ها گام های موثر برداشته شود.

آسیب های اجتماعی(۱):روابط اجتماعی ناصحیح

دموکراسی،نظریات مرتبط درباره حکومت دموکراسی،دموکراسی اجتماعی

پیران کودک نما(کودکان کار)2

های ,روابط ,اجتماعی ,دیگران ,آسیب ,افراد ,آسیب های ,های اجتماعی ,است که ,خود را ,در نگاه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ياران باران